GEWICHTSCONSULENT

Opleiding personal coach

Leer stap voor stap hoe je sporters en hobbysporters motiveert en begeleidt. Schrijf je vandaag nog in en start meteen met deze boeiende opleiding personal coach.De opleiding personal trainer is hoofdzakelijk praktijkgericht. Bedoeling is dat je na de opleiding zelfstandig bewegingsbeperkingen kunt opsporen en … Vraag info bij Remotion Training en Motion Acadamy Personal trainer Mechelen


GEWICHTSCONSULENT RAADPLEGEN

Gewichtsconsulent Afslankingsconsulent Thuiscursus.NL.
We zijn ons er steeds meer van bewust dat een gezonde voeding belangrijk is voor lichaam en geest. Het is niet alleen leuk om een mooi figuur te hebben, je voelt je ook fitter en beter in je vel. Ben je geïnteresseerd in afslankingsmethoden en gezonde leefgewoonten? Wil je graag mensen begeleiden bij het afvallen? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding krijg je begeleiding van een ervaren docent. Deze cursus is dan ook volledig gebaseerd op de praktijkervaringen van diëtisten en artsen. Zo leer je hoe je een evenwichtig dieet samenstelt en met welke factoren je daarbij allemaal rekening moet houden. Je leert onder andere calorieën interpreteren, voedingswaardes begrijpen, gericht advies geven en omgaan met cliënten. Daarnaast worden ook onderwerpen als diabetes en verschillende types eetstoornissen uitgebreid besproken. Verder combineer je door de praktijkgerichte aanpak van de opleiding jouw kennis over voeding ook met een belangrijke portie klantvriendelijkheid! Dankzij deze cursus blijf je bovendien op de hoogte van de nieuwste producten en trends. Zo bied je jouw cliënten steeds advies op maat!
PRAKTISCHE INFO
Thuiscursus
Duur: 6-9 maanden
Diploma
399.00 euro

Betaling in termijnen
Оpleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven
Organisator

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2015.

LESSENVERLOOP

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Gewichtsconsulent direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

FOODYOU Gewichtsconsulent in Eindhoven!

Raak op een gezonde manier je kilo’s kwijt! Geen standaard dieet maar gewoon normaal gezond eten. Je krijgt persoonlijk advies passend bij jouw situatie. Kies je eigen programma! Combinaties mogelijk met sport, gezondheid en gedrag.
GEZOND AFVALLEN!

Gewoon mee eten met het gezin!

FIT MET VOEDING (BATC)

Heb jij gezondheidsklachten? Vermoeidheid, huidklachten, chronische pijnen, spier- en gewrichtsklachten, jicht, nooit fit? Orthomoleculaire begeleiding volgens natuurgerichte principes. Wij helpen je weer fit worden!
Lekker fit zijn!

Meer energie, minder klachten!

GEDRAG & VOEDING

Is gewoon eten voor jou niet gewoon? Heb je gedragsproblemen waardoor je moeite hebt met ‘normaal’ eten? Wil je voeding een goede en gezonde plek geven in jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je jouw manier vinden!

Opleiding Gewichtsconsulent BGN-erkend.

Gewichtsconsulent opleiding: wat leert u?
Met de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent doet u alle benodigde kennis en vaardigheden op om mensen met overgewicht op professionele wijze te begeleiden. U leert een perfecte diagnose te stellen van de gewichtsproblemen en biedt cliënten een op maat gesneden behandelplan.

De opleiding Gewichtsconsulent leert u alles over de spijsvertering, voedingsleer, energiehuishouding, voedingsmiddelen, de nieuwste Schijf van Vijf en het samenstellen van gezonde dagmenu’s. U maakt kennis met de oorzaken van overgewicht en leert hoe u samen met de cliënt, komt tot een blijvende verandering van zijn eet- en leefpatroon.

Ook de psychologische kant van het begeleidingstraject wordt uitgebreid behandeld. De opleiding Gewichtsconsulent besteedt veel aandacht aan communicatietechnieken, coachvaardigheden en het versterken van de motivatie. U leert zowel individuen als groepen begeleiden. Tot slot worden zaken behandeld die van belang zijn bij het succesvol opstarten van uw eigen praktijk.

Gratis praktijkdag
Deze complete Gewichtsconsulent-opleiding bestaat uit 15 schriftelijke lessen plus een gratis praktijkdag. Tijdens de praktijkdag maakt u onder begeleiding van een ervaren BGN-gewichtsconsulent kennis met de fijne kneepjes van het vak.

Via het digitale studentenportaal legt u twee proefexamens af. Zo bereidt u zich optimaal voor op het examen en vergroot u uw slagingskans. Het examen wordt afgenomen door de exameninstelling TCI en bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en een mondeling examen. Meer informatie over de BGN-examens vindt u op de website van TCI.

Gewichtsconsulent opleiding: wat kunt u ermee?
Heeft u de opleiding Gewichtsconsulent met succes afgerond, dan kunt u als professioneel en erkend gewichtsconsulent aan de slag in uw eigen praktijk. U kunt zich met het behaalde diploma aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waarmee uw consulten door de meeste zorgverzekeraars zullen worden vergoed.

De opleiding is verder geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en andere professionals die mensen met gewichtsproblemen op verantwoorde wijze willen bijstaan. Omdat overgewicht een steeds groter maatschappelijk probleem is en de vraag naar gewichtsconsulenten alleen maar toeneemt, biedt deze opleiding veel toekomstmogelijkheden.

Start2Move BGN Gewichtsconsulent.
Na afronding van de opleiding BGN Gewichtsconsulent niveau 4 kun je aan de slag als erkend gewichtsconsulent, je eigen praktijk starten consulten declareren bij zorgverzekeringen, voedingsvoorlichting en cursussen geven in bijvoorbeeld fitness of gezondheidscentra. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om een voedingsplan op te zetten voor verschillende doelgroepen, een ondernemersplan te maken voor je eventueel eigen praktijk en lezingen/workshops over voeding te geven.

Gewichtsconsulent Test jezelf Opleidingen Vacatures Meer.
Het grote verschil met een diëtist is dat een gewichtsconsulent in principe alleen gezonde mensen met een overwicht begeleidt. Als gewichtsconsulent vind je het leuk om mensen te helpen en draag je graag je kennis over. Een opleiding tot gewichtsconsulent is geschikt voor iedereen die als gewichtsconsulent wil gaan werken.

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een leefstijlcoach? Weg met de Weegschaal.
Home / Algemene informatie / Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een leefstijlcoach? Gepost op 29 maart 2017 4 oktober 2017 Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een leefstijlcoach? gewichtsconsulent zoeken, leefstijlcoach zoeken, verschil dietist en gewichtsconsulent, verschil dietist en leefstijlcoach, verschil leefstijlcoach en gewichtsconsulent.

Vergelijk 11 Gewichtsconsulent opleidingen, trainingen en cursussen Springest.
Voor een gewichtsconsulent is dus een belangrijke taak weggelegd, deze kan veel mensen helpen weer op een gezond gewicht te komen. Een groot voordeel van het volgen van een opleiding gewichtsconsulent is dat je bij de meeste een accreditatie krijgt na afloop, een soort erkenning dat je de opleiding hebt voltooid.

Cursus Gewichtsconsulent De nr. 1 thuisstudie van Laudius.nl.
Start je eigen onderneming als zelfstandig gewichtsconsulent, of sluit je aan bij een voedings of gezondheidscentrum. Met de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent heb je een zeer complete en veelzijdige cursus in handen. Je leert alles over een gezonde, evenwichtige voeding en het maken van de juiste keuzes.